Houd jij ook van gezond en eerlijk eten? Lokaal geproduceerd, rechtstreeks van het land op je bord en dat voor een betere prijs. Wij ook!

In de nabije toekomst.

Bij Villa Lochem koop je de lekkerste streekproducten en gerechten. De oude Raadzaal is omgetoverd in een streekwinkel vol met lokaal geteelde en verwerkte producten. In de tuinen van de Villa worden maandelijks markten georganiseerd, jong en oud geniet van alles wat de streek te bieden heeft. Na een succesvolle lancering in 2021 zullen snel andere gemeentes volgen.
— Athos

Start juni 2020.

Het stimuleren van lokaal ondernemerschap is al jaren mijn drive. Van het helpen van jonge ondernemers met de eerste ondernemerstappen bij het Centrum Voor Jong Ondernemerschap (2010-2015), tot de lancering van Lokaal Kerstpakket (2013) en dit jaar KoopLokaal (2020). Niet dat dat alles per se lokaal moet, ik ben pragmatischer dan dat, maar dat veel meer lokaal kan, is volgens mij win-win. Producenten én kopers krijgen beiden betere prijzen door minder schakels in de keten. En met minder schakels is er ook minder transport. Streeklokaal richt zich in aanvulling op de andere platformen op lokale producenten.
— Athos

Update maart 2021.

Na een druk jaar voor KoopLokaal en Lokaal Kerstpakket is Streeklokaal even blijven liggen. Vandaag kwam daar verandering in: ik heb een zeer enerverend gesprek gehad met een (startende) ondernemer. Streeklokaal komt naadloos overeen met zijn plannen. Na een ochtendje stuiteren nemen we nu even de tijd om weer te landen. Volgende week bekijken we of de energie nog stroomt en dan praten we verder.
— Athos